Beázási problémák: így tudunk segíteni!

Beázási problémák: így tudunk segíteni!

A beázás tünetei nagyon gyakoriak a hideg évszakban, sőt: a szeszélyes tavaszi napokon is! Ne egyedül küzdjön vele: keresse fel a szakembert!

Karosszéria műhelyünk tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a legtöbb autótulajdonos bizony találkozik a beázás kellemetlen problémájával.

Általánosságban elmondható, hogy az alábbi esetekben kell a beázásra gyanakodni:

  • Beszálláskor megüti az orrunkat egy jellegzetesen dohos szag
  • Valamelyik ülésen vagy kárpiton nedvességfoltot találunk
  • Vizes a szőnyeg a lábunk alatt
  • Nedvességet veszünk észre a csomagtérben
  • Párás, sokszor dohos levegőt fúj a szellőzőrendszer, amikor bekapcsoljuk
  • A jármű üvegfelületei belülről indokolatlanul párásodnak
  • Egyfolytában meleg levegőt kell a szélvédőre irányítani, hogy kilássunk rajta

Ha rendszeresen tapasztalja valamelyik, esetleg több problémát is, mindenképpen érdemes felkeresnie a karosszéria szakműhelyt.

Hogyan tudunk segíteni?

Elsődlegesen a beázás helyét kell megtalálni. Ez azonban nagyon összetett, aprólékos, és a legtöbb esetben kreatív képességekkel megáldott karosszéria lakatost igénylő feladat. Sajnos gyakran még a szakember is több óra keresgélés után találja meg a behatolás helyét.

Ehhez viszont az Ön segítségére is szükség van!

Mi ez a segítség?

Elsősorban az, ha minden lényeges információt megoszt velünk. Olyanokat is, amik talán nem tűnnek fontosnak. Ezek a következők:

  • A motor hűtőrendszerét időnként után kell-e tölteni? Ezt azért fontos tudnunk, mert ha igen, akkor valószínű, hogy a fűtésradiátor vagy a fűtéscsövek szivárognak. Ha pedig ez így van, akkor át fogjuk Önt irányítani egy autószerelőhöz, mert a karosszéria műhelyben ezen a problémán nem tudunk segíteni. Ez az autószerelő területe.
  • Mindenképpen tudnunk kell, hogy milyen pozícióban szokott parkolni a gépjármű, amikor a beázás tapasztalható. Ha lejtőn, padkán, garázsfeljárón, tehát a vízszintestől eltérő, ferde helyzetben áll ilyenkor az autó, akkor a beázásra ugyanebben a pozícióban fogjuk lepróbálni azt. Rengeteg időt (és Önnek pénzt is!) spórólhatunk, ha ezt a fontos tényt megosztja velünk.
  • Nem juttat-e a hátsó szélvédőmosó túl kevés (vagy semennyi) folyadékot a szélvédőre? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel a cső, ami sok esetben a kárpitozás alatt át van vezetve az utastéren, meg van törve, esetleg szivárog. Az utastérbe beszivárgó víz okozhatja ebben az esetben a szőnyegek és ülések nedvességét.

Ha bármilyen beázási tünetet észlel, keresse fel karosszéria műhelyünket! Ha megkapjuk a megfelelő információkat, mindent elkövetünk, hogy segítsünk Önnek!